Mekongmaller i Nordthailand

Hidsige, sølvfarvede maller på let kystgrej

 

 

Thailand har langsomt udviklet sig til at blive en favoritdestination for lystfiskere og med god grund. Både saltvand og ferskvand rummer herlige sager af god størrelse, og ofte er fiskeriet særdeles tilgængeligt, så man slipper for datidens sveddryppende og malariainficerede stroppeture efter fx Amazonas monstre. Thailand er kort sagt en fin kombination mellem eksotiske drømme og vestlig komfort.

Ferskvandsfiskeriet i Thailand er modsat fx Sydamerika ikke noget paradis for spinde- og fluefolket, men snarere en gave til medefiskerne. En af de største indfødte ferskvandsfisk er nemlig den solide mekongmalle. At fange den ude i selve den enorme Mekongflod er en opgave for de meget tålmodige, men så er det godt, at der er masser af søer, der rummer fine maller. Fx Bo Sang ved Chiang Mai i det nordlige Thailand - oppe i datidens Gyldne Trekant. Opiummet er efterhånden udskiftet med fredeligere sysler, men det gør ikke regionen mindre spændende.

Mekongmallen bliver i Bo Sang over 30 kg tung og tages oftest på et sjovt karpeagtigt overfladerig monteret med flydende brød. Helt oppe i overfladen, én stang pr fisker, og hugget er ofte kontant. Bidmeldere er aldeles unødvenige.Showet viser mange store, fine maller på land, sådan op til 25 kg eller deromkring, og oveni slipper I ikke for en lille smagsprøve på, hvad Chiang Mai ellers er: Templer, munke og i det hele taget en oase af fredelig idyl - til ret få penge. Ikke så ringe endda :-)

 

 

button12.jpg (5359 bytes)