Nordlige Pakistan

Via Karakoram Highway op til Gilgit, Hunza, Skardu, K2-regionen
og den urolige North West Frontier Province

 

peshawar-spices.jpg (42640 bytes)

 

Pakistan er for de fleste mennesker et helt ukendt land, befolket med fundamentalistiske muslimer med onde, antiamerikanske hensigter. Virkeligheden er heldigvis en anden, for især det nordlige Pakistan er en perle med både en fantastisk flot og rå natur og en imponerende gæstfri befolkning.

Dette show starter i de vilde og uvejsomme regioner, først i den underskønne og med rette berømte Hunzadal og siden lidt længere sydpå til nordsiden af det 8126 meter høje Nanga Parbat, det bjerg tyskerne i mellemkrigstiden døbte "The Killer Mountain". Længere mod nordvest i det for længst hedengangne kongerige "Baltistan" ved Skardu kan man blandt de rå bjerge kan opleve noget af det flotteste og mest jomfruelige trekking i hele verden og nogle af de dejligste mennesker. Ingen ringe kombination.

Fra bjergene i nord tager vi på en mindre ekspedition til North West Frontier Province, verdens største stammestyrede område og med garanti det mest anarkistiske og uregerlige område i hele Asien. En lang række større magter fra datidens sikher og afghanere til nutidens pakistanske regering har forgæves forsøgt at underlægge sig både Khyberpasset og de stolte pashtuner, men det er endnu aldrig lykkedes, og regionen lever helt sit eget liv udenfor centralregeringens rækkevidde. Hovedstaden i NWFP er den meget "afghanske" by Peshawar, men endnu mere underlig er landsbyen Darra Adam Khel, hvor man kun én eneste industri: våben. Byen flyder over med dødeligt legetøj, og alt lige fra revolvere til bazookas kan prøveskydes, hvis nu man skulle have lyst til at lege mujahedin for en dag.

 

passu-bridge.jpg (44480 bytes)           darra-guns.jpg (49322 bytes)

 

 

button12.jpg (5359 bytes)