Ørreder på New Zealands Sydø

Tempererede regnskove, hvide gletschere, grønne bregner, stejle bjerge,
brusende floder og en masse ugudeligt smukke ørreder,
alt sammen fra et univers hentet fra Tolkiens "Ringenes Herre"

giant-trout-front.jpg (32657 bytes)

 

Geografisk set er New Zealand vor totale antipode. Det charmerende og venlige land ligger helt ovre på den modsatte side af jordkloden, ret præcist så langt borte fra Danmark, man overhovedet kan komme, men for enhver naturelsker er netop NZ et sted, man bare må og skal til - hellere før end senere. Newzealænderen Peter Jacksons fantastiske filmatisering af Tolkiens mesterværk har bestemt ikke gjort New Zealand mindre aktuel, og verden har berettiget fået øjnene op for især Sydøens på en gang vilde og smukke natur.

De første stop er midtvejs nede langs den våde vestkyst, hvor de smukke og særdeles tilnærmelige gletschere, Fox og Frantz-Josef, viste sig fra deres smukkeste side. Kort vej derfra, i den knapt så eksotiske Lake Mapourika, fik vi for første gang (med held) luftet vore fiskestænger, og et par vildfarne chinnooklaks (konge-) sørgede for succesen.

 

benmore.jpg (48893 bytes)

 

Ved actionbyen Queenstown finder man den store og fiskerige Lake Wakatipu og en flok smukke ørreder i udløbet af Greenstone-Caples-floden, og ud mod kysten viste det berømte Milford Sound og det verdensberømte Mitre Peak sig fra deres allermest skyfri side. Via det fire dage lange Keppler-trek nåede vi rundt om Southlands og Bluffs kronisk dårlige vejr, over Otagos befriende tørre, men forblæste højland og op til det gyldent efterårsgule græsland i Canterbury. Landet er verdenskendt fra Rohans land i "Ringenes Herre", og her i Middle Earth finder man dels NZ’s højeste bjerg, det over 3700 m høje Mt. Cook, og dels en langt stribe turkise gletschersøer, alle med fine fiskemuligheder - og nul orker.

Helt suverænt blev det, da vi mod slutningen lagde vejen omkring Tekapo-hydrokanalen. Tekapo er bestemt ikke NZ’s mest eksotiske vand, men et af de steder i verden, hvor man har de største chancer for vildfangne ørreder i sværvægtsklassen. Tre dages intensivt fiskeri gav da også en masse regnbuer, hvoraf flere endda var fine fisk over 2 kg, kulminerende med en gigant på 11,9(!!) plus en "lidt mindre" på 6 kg.

 

middleton.jpg (31748 bytes)

 

 

button12.jpg (5359 bytes)