Lystfiskerliv

 

cqj-tekapo6.jpg (24070 bytes)

 

Jeg har fisket, siden jeg som fireårig fangede min første 100 grams aborre i Lyngby Sø på et kosteskaft, 2 meter line, en bøjet kontorclips og en fed regnorm. Siden fulgte en masse år med skaller og brasener plus de obligatoriske madfisk fra Øresund, inden jeg seriøst begyndte at interessere mig for mere "ædle" discipliner som maddikedyrkning og konkurrencefiskeri. Dette resulterede i et par individuelle sjællandsmesterskaber i medefiskeri (i 1980 og –81) plus en stribe andre pæne placeringer.

Senere tog specimenfiskeriet over og sammen med de glade venner i Dansk Karusse Konsortium, sandsynligvis Danmarks første og stadig mest berygtede specimengruppe, brugte jeg meget krudt på at forfølge vore ferske vandes større medefisk såsom suder og især karper - lovligt og ulovligt i alle mulige vand, lige fra Lyngby Sø til Rosenborg Voldgrav. Undervejs var der endda tid til mindre bifangster, såsom da jeg ved et "hændeligt held" rendte ind i en (desværre nu slået) dansk rekord i rudskalle.

De senere år er der i takt med mit eskalerende rejseliv kommet en del mere international kolorit over mit fiskeri, mens der ikke har været så meget tid eller overskud til de hjemlige fisk. Det er bare så fedt at tulle rundt i den store verden iført et par stænger og så se, hvad der byder sig af løse chancer, enten i en diskret bjergsø, ved den stedlige bådebro eller ved at tage på havet sammen med de lokale fiskere. Indtil videre har jeg luftet min letspindestang (og fanget noget!) i ca. 100 af de små 150 af verdens lande, jeg har rejst igennem. Favoritstederne og -arterne er mange, men klik HER for mit bud på (bl.a.) verdens fedeste fiskeri. Desværre på engelsk, men det går vel.

Der er fisk alle vegne, lige fra Indiens farvestrålende lavland og Malaysias grønne regnskove til den truede Aralsø, Tadjikistans rå bjergsøer, Tibets buddhistisk influerede højlandsørken og alverdens stormfulde oceaner. Alligevel er det sært, så mange ivrige fiskere, der helt glemmer at tage fiskestangen med, når de tager på langfart. Selv en 2-ugers charterferie til Tenerife rummer fiskemuligheder, og der er sjældent langt til den lokale havnemole.

Resultatet er denne globale flakken rundt er, at mit fiskemæssige synderegister ikke rigtigt ligner nogen andens. Det alle andre har fanget, mangler jeg, men til gengæld har jeg formentlig fanget omkring 400 forskellige arter. De fleste er "småfisk", som mange andre sikkert synes er dybt uinteressante, men som jeg alligevel synes, det er herligt at fange. Ganske som i Danmark er over 99% af alle verdens fisk jo småtterier, men det er alligevel de få promille giganter, der tager alle overskrifterne.

For billeder af fisk, fisk og flere fisk klik HER for at nyde tropernes herligheder, mens de tempererede sager findes HER.

 

cqj-bluefish.jpg (68231 bytes)     alberto.jpg (73607 bytes) 

 

 

button12.jpg (5359 bytes)