Caribiens Små Antiller

Highlights fra godt en måneds øhopperi gennem De Små Antiller.
Rejselivets ulidelige lethed krydret med flot natur, skønne strande,
vakkelvorne træhuse og en ekstremt venlig befolkning

 


Gennem århundreder har de caribiske mikroøer haft en magisk klang, og det skader bestemt ikke, da Captain Jack Sparrow for få år siden indtog lærredet for første gang. Selvom de mange øer har masser af lighedspunkter, er der også mange forskelle, og foredraget byder på "greatest hits" fra mere end en måneds øhopperi gennem De Små Antiller.

Startstedet er Tobago, hvor highlights går lige fra Tobagos lidt slidte og helt uturistede hovedstad, Scarborough, over sejlsportsfolkenes Charlotteville og Parlatouvier til gedevæddeløbet i den lille by Buccoo.

Grenada ligger ikke langt fra Tobago, men er markant anderledes. Hovedstaden Saint Georges er ualmindeligt velpoleret og indehaver af titlen som regionens flottest by, mens minussiden er floderne af amerikanske krydstogtsturister, der som græshopper invaderer det lille land og besætter al offentlig transport, der pludselig er forvandlet til taxaer. Lidt til den politiske korrekthed. Østpå er Grenville en farverig fiskerby, mens øens "Spice Museum" nærmest har karakter af en mausolæum for det døende landbrug. Mere til den politiske korrekthed.

Naturmæssigt må Dominica tage prisen som Antillernes smukkeste sted, uanset om man er til vandreture i øens centrale regnskov eller til whale watching udenfor Roseau. Hvert år passerer store flokke af kaskelothvaler tæt på kysten, og det at se verdens største rovdyr på 30 meters afstand er ikke så ringe endda.

På St. Kitts er attraktionen den imponerende Brimstone Fortress, der sagtens kan måle sig med fx Cartagena i det nordlige Colombia, mens den mere "laid back" tvillingeø Nevis mere udmærker sig ved smukke strande, lækre palmer, grønne regnskove og en overraskende bunke flinke mennesker. De sorte efterkommere af datidens sukkerrørsslaver er en flok lalleglade og venlige mennesker, og trods enkelte krydstogtsskibe er Nevis langt fra blevet så spoleret, som man kunne frygte. Nevis er en lækker, lille perle.

 

         

 

button12.jpg (5359 bytes)