Fra Alaska til British Columbia

 

coho-fly.jpg (61242 bytes)

 

Nordamerika er og bliver et af verdens mest jomfruelige steder. Masser af natur, masser af fisk og forbavsende få mennesker til at rende i vejen.

Dette foredrag starter på Kodiak Island, Alaska, stedet for verdens største grizzly-bjørne, hvor hvor jeg oplevede noget smukt, men ganske vanskeligt fiskeri efter det fine september-run af cohos. Coho eller sølvlaks er den næststørste af de i alt fem laksearter, man finder i det nordøstlige Stillehav, og det skader ikke, at det er flotte blankfisk i 3-4-5-6 kg-klassen, som i små floder kan tages på let fluegrej ved selektivt at gå efter de enkelte opgangsfisk. Natur og oplevelser blender i et, og verden er skøn - i hvert fald når vejret er med en.

 

olds-river.jpg (47508 bytes)

 

3-4.000 blaffede kilometer længere sydpå ligger Vancouver og Fraser River, stedet for noget fantastisk fiskeri efter store, svulstige stør. En gigantisk, uromantisk mudderflod, fuld af døde nedfaldslaks, men centrum for noget ganske interessant og meget voldsomt fiskeri efter stør i alle størrelser fra 50 cm og opefter. Det er tungt medefiskeri med 20-30 punds havgrej agnet med lakserogn eller "stinkbait", og hvis alt går godt, er resultatet i den anden ende af linen en højt springende stør op til over 100 kg.

Ikke så ringe endda!

 

fraser-sturgeon.jpg (47621 bytes)

 

button12.jpg (5359 bytes)